Find den bedste reumatolog i Farum

05 august 2022
admin

editorial

Har du problemer med gigt, som giver dig kroniske smerter, eller døjer du med eftervirkninger af et traume, som er årsag til både ubehag og begrænsninger i din mobilitet? Så bør du bestille tid til en undersøgelse hos din egen læge, med henblik på en henvisning til en specialist – en såkaldt reumatolog.

Hvad laver en reumatolog?

En reumatolog vurderer og behandler smerter i bevægeapparatet og tab af funktion og behandler dem. Dette omfatter bindevævssygdomme, inflammatoriske sygdomme, reumatiske sygdomme, kroniske muskelsmerter og traume relaterede skader.

Reumatologi er et medicinsk speciale, der beskæftiger sig med studiet af gigt. Reumatologer er uddannet til at undersøge og behandle bindevævssygdomme, reumatiske sygdomme – som f.eks. reumatoid arthritis og slidgigt – eller belastningsskader, der er opstået i forbindelse med arbejde eller sport, som f.eks. funktionstab som følge af led-, muskel- og rygsmerter. Mange reumatologer er også uddannet i idrætsmedicin og ultralydsafbildning af bevægeapparatet.

reumatolog

Hvordan foregår en udredning hos en reumatolog?

Det første skridt i vurderingsprocessen er at tage den patientens sygehistorie – også kaldet anamnese. Lægen foretager derefter en fysisk undersøgelse af kroppen. Dette kan omfatte blodprøver, røntgenbilleder, scanninger eller andre billeddannende teknikker. Alle disse oplysninger bruges til at diagnosticere tilstanden og udarbejde en behandlingsplan.

Hvad er behandlingerne for smerter i bevægeapparatet?

Målet med behandlingen er at lindre smerter og forbedre funktionen. Behandlingsmulighederne varierer afhængigt af årsagen til smerterne. De kan omfatte medicin, fysioterapi, motion, vægttab og kirurgi. I nogle tilfælde er det nødvendigt med en kombination af behandlinger.

Hvis du har smerter i bevægeapparatet, skal du lave en aftale med din praktiserende læge for at få en henvisning til en reumatolog. Med hjælp fra en specialist kan du udvikle en behandlingsplan, der kan lindre dine smerter og forbedre din livskvalitet.

Det er en god idé at vælge en specialist tæt på din bopæl. Du finder din lokale reumatolog i Farum på reumatologiklinikken.dk.

Flere Nyheder