Forskellige aspekter af rekruttering

rekruttering feb 22, 2018 No Comments
Rekruttering betegner den ledelsesmæssige opgave det er at finde og udvælge medarbejdere. Rekrutteringsbureauer har gjort dette område til deres levebrød, og de tilbyder at tage sig af rekruttering af medarbejde for andre virksomheder, da denne proces er vigtig og ikke mindst kompleks. Hvad foretager et rekrutteringsbureau sig af underopgaver i forbindelse med rekruttering af medarbejdere til virksomheder?

Second opinion

Virksomheder ønsker i mange tilfælde selv at varetage kandidatudvælgelsen, men har brug for en second opinion af kandidatfeltet. Måske er der tale om bedømmelse af interne kandidater, der skal bedømmes med henblik på nye jobfunktioner. Det kan også være, at man er kommet dertil i ansættelsesprocessen, hvor kandidatfeltet er helt snævret ind, og at en 2’nd opinion dermed kan hjælpe med at træffe den endelige beslutning – og at træffe denne på det mest solide grundlag, man kan. En second opinion rummer interviews, tests og analyser af adfærd, og kandidatfeltet vurderes hermed professionelt.

Onboarding

Rekrutteringsbureauer tilbyder også onboarding forløb, der skræddersys til den enkelte virksomhed og medarbejder. Onboarding handler i bund og grund om basale psykologiske faktorer: Tryghed, motivation og ansvarsfølelse er blandt disse. Det er vigtigt at huske, at den nyansatte kommer fra en hverdag, hvor vedkommende var tryg ved angik sociale forventninger og daglige opgaver. Det samme miljø skal genskabes: Transparente succeskriterier er derfor centrale. Den motivation, som den nyansatte fra første dag har for det nye job, skal bevares. Og ansvarsfølelsen skal komme ved, at man hurtigt påbegynder sine opgaver og oplæring. Rekrutteringsbureauer er eksperter, hvad angår onboarding af nye medarbejdere.

Headhunting

At headhunte en specialist, direktør eller mellemleder er ikke en opgave, man kommer sovende til. Det er en kompleks opgave at finde branchens bedste til virksomheden. Et rekrutteringsbureau har forskellige løsningsmodeller i sådanne situationer, og forløbene foregår anonymt. Long list, short list og executive search er løsningsmodeller, som tages i brug med henblik på en målrettet proces, hvor den rette kandidat til stillingen findes. 

 

Alberte Christiansen