Gulvafslibning giver nyt liv til hjemmet

31 juli 2021
Camilla Skøtt

Med årene bliver enhver bolig slidt. Uanset hvor god du er til at passe og pleje den efter alle forskrifterne. Har du trægulv, bliver det mat og kedeligt at se på – men det kan du gøre noget ved.

Har du en bolig, hvor trægulvet har mistet sin glans? Det er heldigvis forholdsvis enkelt at sætte det i stand; alt du har brug for er en gulvafslibning. Bor du på Vesterbro, er det en gulvafslibning på Vesterbro, du har brug for – og så kan du med fordel kigge med her: https://gulvafslibning-priser.dk/gulvafslibning-vesterbro/ 

Men hvad er en gulvafslibning egentlig, og er det den eneste proces, du skal igennem? Det tager vi et kig på efter billedet.

Hvad er en gulvafslibning?

En gulvafslibning er – som navnet også antyder – en afslibning af dit gulv. Det foregår med en mekanisk gulvsliber, der ganske enkelt sliber den øverste millimeter af gulvet af. Dermed elimineres overfladiske skrammer, pletter og slid, ligesom den gamle overfladebehandling slibes af, så du kan give gulvet en ny omgang – der er nemlig flere processer, hvis du vil have et flot gulv.

Årsagen til at de trægulv begynder at se slidt ud, er, at overfladebehandlingen med tiden slides af. Dermed kommer der områder, der ikke er behandlet, og så bliver gulvet slidt og beskidt. 

Efter en gulvafslibning står brædderne helt rå, og her er det nødvendigt med en ny overfladebehandling. Lak, olie og sæbe er de mest almindelige valg til trægulve herhjemme, og det er en smagssag, om du vælger det ene eller det andet. Det er udseendet, vedligeholdelsen og rengøringsvenligheden, du skal kigge på, når du skal beslutte, hvilken vej du vil gå – og det er et vigtigt valg, for i sidste ende er det overfladebehandlingen, der bestemmer, hvordan dit gulv kommer til at se ud efter endt behandling.

Ved du ikke, hvad du skal vælge? Så søg inspiration hos dit lokale byggemarked.

Flere Nyheder