Hvorfor skal jeg hyre en boligadvokat?

05 august 2020
Astrid Pedersen

Der er mange gode grunde til at opsøge uvildig rådgivning hos en boligadvokat når du står for at skulle købe et hus eller en lejlighed. Det danske bolig marked er nemlig ikke nær så gennemskueligt som man måske skulle tro. Hvert eneste år er der bolig købere – især førstegangs købere – som går i en af de mange fælder med hvilket bolig markedets underskov er oversået. Man kan hurtigt komme til at købe katten i sækken i form af en bolig med store fejl og mangler, som man har overset ved en fremvisning – og som ejendomsmægleren ikke har fundet det for godt at orientere om.

Du skal nemlig ikke tage fejl af ejendomsmæglerens rolle i forbindelse med bolig handel. En ejendomsmægler er ikke en uvildig agent, som ordet ”mægler” ellers kunne antyde. Ejendomsmægleren er sælgers mand, idet en ejendomsmægler tjener sine penge ved at sælge så mange boliger på kortest muligt tid – og gerne til så høj en pris som det kan lade sig gøre.

Derfor vil en ejendomsmægler typisk informere dig i brede vendinger om boligens fortræffeligheder, men holde igen med dens fortrædeligheder. En ejendomsmægler er ikke forpligtet til at oplyse dig om samtlige forhold omkring boligen – og derfor kan du nemt komme til at overse forhold som kunne påvirke din beslutning om et køb. Og her kan din boligadvokat være dig til stor og uvurderlig hjælp.

Hvordan kan en boligadvokat hjælpe mig?

En rutineret boligadvokat kan hjælpe dig med at gennemlæse al den dokumentation som relaterer sig til din nye drømmebolig. Lokalplaner kan afsløre om der i fremtiden foreligger bygge eller anlægs projekter som kan nedbringe værdien af dit nye hus. Budgetter og regnskaber fra boligforeningen kan afsløre en mangelfuld drift af denne. Og i begge situationer vil din boligadvokat kunne råde dig til at springe fra handelen så du undgår at din bolig drøm udvikler sig til et mareridt.

Du kan læse mere på eboligadvokat.dk

Flere Nyheder