Klipning af tungebånd i København

25 maj 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Har det barn svært ved at få et ordentligt greb om sin sutteflaske eller dit bryst når du skal amme? Så kan det være at det det døjer med en lidelse som kaldes stramt tungebånd.

Tungebåndet er en streng af bindevæv, placeret på undersiden af tungen, og har til formål at fæstne tungen til mundens bund. Hvis tungebåndet er for stramt bør du overveje at lade det operere, således at barnet kan få en velfungerende spisefunktion.

Hvorfor skal jeg lade mit barns tungebånd operere?

Et stramt tungebånd kan resultere i at barnet ikke får ordentligt fat om moderens bryst i forbindelse med amning. Dette kan føre til at barnet sluger luft, og dermed får kolik – en smertefuld tilstand for det lille barn.

Tungebånd

Hvis barnet ikke kan die ordentligt vil mælkeproduktionen ikke stimuleres optimalt hvilket kan give anledning til udtørring af mælkekirtlerne. Og senere hen kan et stramt tungebånd være skyld i hæmninger i forbindelse med indtagelse af fast føde samt opretholdelse af en god mund hygiejne og udtale vanskeligheder.

Har du således mistanke om at dit barn lider under et tungebånd, der er for stramt, bør du få barnet udredt hos en øre- næse- og halslæge. Her vil du kunne få en professionel og lægefaglig vurdering af tilstanden, og eventuelt en henvisning til klipning af tungebånd.

Hvordan foregår operation af tungebånd?

Behandling af stramt tungebånd foregår derved at tungebåndet klippes, hvorved det stramme væv på tungens underside løsnes. Der er her tale om et forholdsvis lille indgreb, som udføres under lokal bedøvelse og kun tager ganske få sekunder.

Hvor kan mit barn få klippet sit tungebånd?

Hos Frederiksholms Kanal Privatklinik, som er en københavnsk baseret privatklinik med central beliggenhed i hjertet af hovedstaden, kan du hurtigt få en tid til behandling af stramt tungebånd. Klik ind på frederiksholmskanalprivatklinik.dk og få yderligere information.

Flere Nyheder