Kontakt dit hørecenter ved mistanke om begyndende høretab

Hørecenter maj 22, 2018 No Comments

Når vi som mennesker orienterer os i verden, foregår det via alle vore sanser. Og selv om de fleste umiddelbart vil tillægge synet den største vigtighed og betydning, er hørelsen mindst lige så vigtig.

Høresansen er den sans, med hvilken vi orienterer os rumligt. Med hørelsen kan vi fornemme, hvad der sker bagved os og i de blinde vikler, hvor øjnene ikke slår til. Vi kommunikerer gennem tale, og derfor er hørelsen også vigtig for vores sociale liv.

Hvis du er i tvivl om, hvor meget din sunde og funktionelle hørelse betyder for dig i det daglige, kan du prøve at iføre dig et par tætsluttende, lukkede hovedtelefoner eller et par effektive ørepropper, inden du går ud af døren. Så vil du opleve, hvor meget du går glip af.

Høretab forårsager social isolation og depression

Ud over det, at du får svært ved at kommunikere med andre mennesker, vil du også hurtigt finde ud af, hvor høj graden af isolation fra omverdenen er, når hørelsen er frataget dig. Alle de vante lyde – fuglenes kvidren, musikken fra gademusikanterne, vindens susen i træerne, støjen fra trafikken og alle de lydlige signaler, vi har vænnet os til i bybilledet, er pludselig fraværende.

Det er som at befinde sig i en lydtæt osteklokke, hvorfra man kan iagttage verden, men ikke interagere med den. Og dette udgør en stor del af årsagen til, at mange mennesker med høretab foretrække at isolere sig, og dermed mister forbindelsen til deres sociale omverden.

Undgå at miste hørelsen med et moderne høreapparat

Hvis du er i farezonen for at opleve høretab, bør du tage en snak med dit lokale hørecenter. Her kan du få en gratis høretest, og, på baggrund heraf, en snak om hvorvidt du måtte have brug for høreapparat eller ej. Et moderne høreapparat er 100% tilpasset dig, og er tilmed ganske diskret i forhold til tidligere tiders grimme og klodsede høreapparater. Læs mere på https://www.audika.dk/

Astrid Pedersen