Test af hørelse i Herning

Audika Herning apr 03, 2018 No Comments

Hvis du nogen sinde har oplevet en person i din familie eller nære omgangskreds miste hørelsen, har du sikkert en idé om, hvor invaliderende et høretab kan være. Måske har du iagttaget, hvordan mennesker med høretab eller varige høreskader isolerer sig og undgår større sociale sammenhænge. Dette skyldes for det første, at det kan være utroligt belastende at være til stede i lokaler, hvor mange mennesker taler højt på en og samme tid.

For det andet kan det være trættende i længden hele tiden at skulle bede sin samtalepartner om at tale langsommere og mere tydeligt, og for det tredje kan det føles, som om man er udelukket fra samtalerne, når man ikke kan høre eller forstå en lyd af, hvad der bliver sagt – og derfor heller ikke selv kan byde ind med noget. Tunghøre mennesker er ensomme mennesker, selv i større forsamlinger.

Få testet din hørelse, og find ud af, om du skal have et høreapparat

Du husker sikkert dine bedsteforældres høreapparater som grimme og konstant hylende – og at dine bedsteforældre vægrede sig ved at bruge dem, fordi gengivelsen af lyden i bedste fald var mangelfuld, i værste fald direkte ubehagelig. Heldigvis er moderne høreapparater ikke nær så klodsede og primitive som deres forgængere. Nu om stunder kan du få et høreapparat, som er nærmest usynligt, og som kan gengive lyden uden den forvrængning, de første generationer af høreapparater var berygtede for. Du behøver således ikke at gå rundt og skamme dig over dit høretab, og samtidig frygte høreapparatet. Jo hurtigere, du får gjort noget ved problemet, des bedre.

Gratis høretest hos Audika Herning

Hos Audika hørecenter Herning kan du få testet din hørelse, og ud fra en vurdering ved de dygtige audiologer få fastslået, om du har brug for høreapparat. Et høreapparat tilpasses individuelt efter dit øres mål og graden af dit høretab. Du kan læse mere på audika.dk

Astrid Pedersen